Durant els últims dies s’han sumat al projecte Paret Viva dos espais artístics nous: l’associació ACAP ha pintat un dels murs del pas sota la via del tren del carrer de França i la mostra d’art urbà jove de Festa Major ha deixat set obres de gran format als murs dels edificis situats al final del passeig de Lluís Companys.
L’associació Cercle Artístic de Pintors (ACAP) ha pintat, al pas sota la via del tren del carrer de França, un mural dedicat a la història i el patrimoni de Canovelles. L’obra titulada Pinzellades de Canovelles ofereix als espectadors un recorregut a través d’alguns dels vestigis més destacats de Canovelles, des de les troballes neolítiques a l’actualitat, passant per l’església de Sant Fèlix o la Domus d’Olivet. El mural està dissenyat i realitzat per Antonio Redondo, Alberto Montero i Paco Cubiles, i amb la col·laboració de Juani Guardado.
La mostra d’art urbà jove
D’altra banda, la mostra d’art urbà celebrada el diumenge 16 de juliol en el marc de la Festa Major, ha deixat set projectes artístics als murs dels edificis ubicats al final del passeig de Lluís Companys.
A l’acte, que estava organitzat per El Local i que comptava amb la col·laboració de Mural Jam, hi han participat un total de dotze artistes: Reos i Plain Jein (Dirty hands), Pablo Navas i Jim Laden, Dirty, Majara Colective, Heber Fleitas, Tone i Atena, Perrine Honoré, Maga i Isaura Sonet.
El projecte Paret Viva ja compta amb 8 espais artístics i 14 obres murals
El projecte Paret Viva, que té per objectiu millorar l’aspecte de certs murs de Canovelles, promocionar l’art i la cultura i oferir llenços en blanc que permetin omplir d’art l’espai públic, ja compta amb 14 obres artístiques.
Formen part de Paret Viva: la façana posterior del Centre Cultural (2020), el mural de Valentí Gubianes al Camp de Futbol Municipal (2022), l’obra al pas sota la via del tren al carrer del Molí de la Sal dels artistes Dirty Hands (2022); el mural de Pilarin Bayés a la plaça de la Joventut (2023), el mural feminista d’Alokada a plaça d’Europa (2023) i el mural d'Amaia Arrazola a l'escola Jacint Verdaguer (2023). I ara se sumen el mural d’ACAP sota la via del tren al carrer de França i les set obres que ha deixat la mostra d’art urbà.