La Generalitat presenta la nova línia d'incentius per impulsar la competitivitat en el sector comercial i de serveis

Dilluns, 16 d’abril de 2012

La Generalitat ha presentat la nova línia dincentius del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) vinculat al Departament dEmpresa i Ocupació .
 
        Es contemplen incentius per a la compra i lloguer de locals buits, per minimitzar limpacte negatiu de lexecució dobres públiques de llarga durada, per a millora dels equipaments de marxants, per a lacompanyament empresarial, i per al suport al comerç dels municipis de menys de 3.500 habitants, entre altres programes de suport.
 
        Les empreses de serveis (bars i restaurants, bugaderies i tintoreries, perruqueries i centres destètica, agències de viatges, serveis de reparació) poden optar també al nou pla dincentius.
 
Lobjectiu de la Generalitat és consolidar un model comercial urbà de proximitat i fomentar la cooperació empresarial. En aquest sentit, es prioritzaran les inversions de les empreses i també les actuacions collectives que afavoreixin la cooperació i gestió conjunta, així com la modernització i professionalització de la gestió interna de les associacions de comerciants. El pla també vol promoure la renovació i millora dels establiments dels municipis de menys de 3.500 habitants.
 
Els incentius del CCAM per a lany 2012 sarticulen mitjançant les següents línies dactuació:
 
Reformes de locals comercials, de serveis, dartesania i de moda, fins a un 50% de la inversió, amb un màxim de 3.000 euros.
 
Impacte de lexecució dobres civils de llarga durada en el comerç, una dotació de 1.500 euros per establiment.
 
Compra, lloguer i concessions de locals buits a peu de carrer, fins a 50% de la inversió, amb un màxim de 1.500 euros per establiment. En el cas dempreses adscrites a programes demprenedoria impulsats pel Govern, o en municipis que formin part dun Pla dAcció Especial, fins al 50% de la inversió amb un màxim de 3.000 euros.
 
Millora dels equipaments de marxants, per a ladquisició de béns i equipaments destinats a la pràctica del comerç no sedentari, fins al 50%, amb un import màxim de 1.500 euros.
 
Acompanyament empresarial: actuacions dorientació i acompanyament a les empreses, fins al 50% de la inversió i un import màxim de 1.000 euros.
 
Centrals de compres i de serveis: actuacions de foment de lassociacionisme i cooperació empresarial, i millora de leficiència de les empreses associades a una central de compra, fins a un 50% de la inversió i un import màxim de 8.000 euros.
 
Participació en fires dàmbit professional, multisectorial o monogràfiques, dins làmbit català i també a fires de fora de Catalunya, fins a un màxim de 6 fires per sollicitant.
 
Foment del comerç associat de proximitat, per a projectes de dinamització comercial de zones urbanes, amb especial atenció als projectes supramunicipals gestionats conjuntament entre tots els beneficiaris.
 
Dinamització duna zona dalta concentració comercial:actuacions de dinamització dassociacions territorials on sinclogui un motor comercial com, per exemple, un mercat municipal. També per a les que incloguin un pla dactuació turística, o la de municipis que siguin capital de comarca o de més de 50.000 habitants.
 
Actuacions innovadores o despecial notorietat liderades pel comerç associat, que millorin lexperiència de compra dels consumidors i fomentin les economies descala, fins a un 50% de la inversió i amb un import màxim de 10.000 euros.
 
Foment sectorial, per a actuacions que afavoreixin la competitivitat de la integració sectorial i reforcin el teixit associatiu fins a un 50% de la inversió, amb un import màxim de 25.000 euros.

El termini per a la presentació de sollicituds finalitzarà el proper 31 de maig de 2012. Més informació a la web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) www.ccam.cat.

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:23