La Diada reivindica el paper dels ajuntaments

Dimecres, 12 de setembre de 2012
Més duna trentena dentitats, associacions i institucions polítiques van celebrar la Diada de Catalunya amb la tradicional ofrena floral a lalzina centenària de davant de lAjuntament, el passat Onze de Setembre.

Lalcalde, José Orive, va presidir sota lalzina centenària una de les diades més reivindicatives de la història de Catalunya. Ens cal avançar en la llibertat i la democràcia, va expressar tot remarcant que Catalunya es mereix que les administracions, partits polítics i societat civil facin un esforç conjunt per articular una proposta alternativa al sistema actual, que ens satisfaci a tots. Lalcalde va deixar palesa la seva preocupació davant dun panorama que no ha millorat des de la diada passada, sinó que ha empitjorat considerablement: Els governs estan deteriorant lEstat del Benestar i atacant les competència municipals. La meva prioritat és la gent de Canovelles, el seu futur individual i col·lectiu, va destacar José Orive, demanant a la ciutadania el diàleg i respecte institucional envers als ajuntaments. En defensa dels drets dels canovellins i canovellines, lalcalde va manifestar la total oposició a les propostes de reforma de ladministració local per part del Govern de lEstat, que van en la línia de buidar les competències dels ajuntaments. Els ajuntament som ladministració més propera al ciutadà, coneixem els problemes, les necessitats i els neguits dels veïns i hem devitar qualsevol intent per desnaturalitzar-los, va concloure José Orive.

Camí de paraules, un element didentitat canovellina

Després del discurs institucional i com cada any, la diada va tornar a aplegar als alumnes dels Cursos de Català per a Adults al voltant del tradicional Camí de paraules, una lectura de 15 poemes en la qual alumnes de diverses procedències es van unir sota una mateixa llengua, el català.   

La lectura poètica, que va comptar amb lacompanyament musical del professor de piano del Centre Cultural, Adrià Aguilera; la va acabar, duna forma molt especial, lAnna Aguayo, una de les alumnes dels cursos, que va dedicar a Canovelles el poema Quatre paraules. Seguidament, els assistents van tancar lacte institucional entonant amb força lhimne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Les activitats es van traslladar, després, a la plaça de lAjuntament, on va tenir lloc una àmplia demostració de cultura popular catalana de la mà del grup de gitanes de la Comissió Sant Antoni Abat, els Gegants i la Colla de Diables. Una de les sorpreses, sens dubte, va ser novament lespectacle protagonitzat pels membres de la Colla de Gitanes de la Comissió que, a partir dun original ball de cintes, van teixir els colors de la senyera. Una senyera que, després, va presidir la sardana popular més gran de la història de Canovelles. La celebració va acabar amb la traca final de la colla de Diables i el brindis de cava al bosc de Ca la Tona.

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:23