El poble gitano i l'èxit educatiu

Dijous, 8 de setembre de 2016
Més de 200 professionals educatius es van reunir dilluns dia 5 per treballar en la jornada sobre el poble gitano i l'educació.

Dins del Pla Educatiu d'Entorn de l'Ajuntament i amb la dinamització de la FAGIC, el pasat dilluns va tenir lloc la jornada educativa sobre el poble gitano. Les jornades tenien com objectiu acostar la història i la realitat actual del poble gitano a la comunitat educativa i conèixer experiències d'èxit educatiu. Susana Martínez i José Antonio Moreno - economistes, gitanos i membres de la FAGIC- van ser els encarregats de donar a conèixer la història del poble gitano i d'obrir mirades, trencar esquemes i aprendre eines per usar als centres educatius. I ho van fer utilitzant la Teoria del Gat de Schrödinger:  Per fer-ho, van regalar a tots els assistents amb una caixa, i en van dipositar una de gegant a l'escenari que obririen al finalitzar les jornades. La bandera gitana va presidir l'acte amb el simbolisme que representa: el blau del cel, el verd de la terra i la roda del món, que és el seu país.  Els ponents, que han treballat amb la comunitat gitana de Canovelles i que van presentar un vídeo que van gravar amb les famílies, van relatar que els centres educatius de Canovelles estan molt motivats i tenen molta voluntat de treballar i millorar la situació educativa. "La diversitat cultural és una oportunitat de desenvolupament personal, d'aprendre, de maduresa pels infants i pels adults" va concloure el regidor d'educació, Francesc Sánchez. Durant el torn obert de paraules, es va crear un debat entre els mestres i professors assistents, que va propiciar una desig de treball conjunt, en un entorn educatiu global.

A l'acte van assistir l'alcalde, José Orive, que va inaugurar les jornades, i Simón Montero, president de la FAGIC;  Manel Carbonell, vicepresident d'educació i Juan Cortés, secretari.

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:55