Canovelles ha dit NO a la violència de gènere

Dimecres, 26 de novembre de 2014
Exposicions, taules de prevenció, xerrades i la projecció d'un curt han servit per commemorar el dia
Dimecres, 25 de novembre, va tenir lloc l'acte central del programa d'activitats del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al Teatre Auditori Can Palots. La regidora de Dona i Polítiques d'Igualtat, Sílvia Hernández, va llegir el manifest contra la violència vers les dones davant del públic assistent, a la Sala Polivalent del Teatre. Seguidament, es va projectar el curtmetratge Escúchame, de Mabel Lozano, que va servir de punt de partida pel col·loqui posterior. El curt es basava en el tràfic de dones i nenes i també en l'explotació sexual, malauradamente present en la societat d'avui en dia. 

Altres activitats van acabar de completar el programa, com ara, la Taula de prevenció de violència de gènere, formada per professionals amb l'objectiu d'establir una revisió del pla d'actuació. Així com una exposició a càrrec de la Biblioteca Frederica Monseny sota el títol: La infància, víctima de la violència de gènere, que es va inaugurar el 20 de novembre, a les 18.30 h, amb motiu del Dia Internacional dels Drets de l'Infant. A més, l'exposició es va complementar amb l'obra de ceràmica de la canovellina Anna Aguayo, que simbolitzaven diferents formes femenines. 
 

Escúchame de Mabel Lozano: http://vimeo.com/31535595

"Médicos del Mundo ha colaborado con la actriz y directora Mabel Lozano en la elaboración de un corto de ficción con el título Escúchame.
Es necesario que las personas que pagan por mantener relaciones conozcan la situación de esclavitud sexual que existe en este país, afirma Álvaro González, presidente de Médicos del Mundo y con este corto tratamos de trasladar al espectador, a través de tres secuencias con clientes, a la situación que padece una víctima de trata.
La protagonista del corto, originaria de Bielorrusia, se interpreta a sí misma. Se da la circunstancia de que Inna, nombre ficticio, fue esclavizada en Madrid durante cinco meses y 800 hombres pagaron por sus servicios sin su consentimiento. La normalidad con la que se aborda este tema en nuestro país ha sido una de las motivaciones que ha llevado a la directora y actriz a realizar este proyecto. A través de tres clientes diferentes cuenta Mabel Lozano hemos querido que muchos españoles se puedan reconocer y darse cuenta que la trata no es un fenómeno ajeno ni totalmente clandestino.
Los primeros datos oficiales sobre la trata de personas con fines de explotación sexual, señalan la identificación de 7.000 mujeres víctimas. Serían sólo la punta del iceberg en un país que se ha sumado tarde a la lucha contra la trata cuando se cumplen diez años desde que Naciones Unidas adoptó el Protocolo para prevenir, reprimir y sancionar la trata de personas, en especial, mujeres y niños, conocido también como el Protocolo de Palermo."

 
 
Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:43